آمارهای رسمی از افزایش ۵۰ درصدی قیمت گوشت مرغ نسبت به سال گذشته حکایت دارد؛ این در حالی است که اکنون نیز تولیدکنندگان مرغ بهدلیل کمبود نهاده، جوجهریزی را کاهش دادهاند و ناگزیر، مرغهای در حال پرورش را ...
به گزارش روابط عمومی شرکت مرغ اجداد دیزبادبه به نقل از خبرگزاری مرکز اطلاع رسانی طیور ایران:
آمارهای رسمی از افزایش ۵۰ درصدی قیمت گوشت مرغ نسبت به سال گذشته حکایت دارد؛ این در حالی است که اکنون نیز تولیدکنندگان مرغ بهدلیل کمبود نهاده، جوجهریزی را کاهش دادهاند و ناگزیر، مرغهای در حال پرورش را قبل از وزن گرفتن به بازار عرضه میکنند.عدمتأمین نهادههای موردنیاز دام در سالجاری، تولیدکنندگان مرغ و گوشت را با مشکلات زیادی مواجه کرده است. یکی از مهمترین تبعات این اتفاق، کاهش تولید در واحدهای دام و طیور است که بهدلیل گران شدن بیضابطه نهادههای دامی و درعینحال کمبود آن، به راهحل ناگزیر این واحدها تبدیل شده است. همین مسئله زنگ خطر بدتر شدن اوضاع این بازار در آستانهماه مبارک رمضان و عید نوروز را به صدا درآورده است.طبق اطلاعات مرکز آمار ایران، قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در آبان امسال ۱۴۵ هزار تومان بوده که ۵۰ درصد افزایش نسبت به پارسال نشان میدهد.با این حال، حبیب اسدالله نژاد مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران نیز درباره بحران نهادهها و افزایش هزینه تولید هشدار داد.وی نبود نهادههای دامی ضروری بهویژه سویا را اصلیترین مشکل فعلی دانست و توضیح داد: تولید بهدلیل کمبود نهادهها بهویژه سویا بهشدت دچار چالش شده و مرغداران مجبورند ذرت را ۳ برابر و سویا را بیش از ۲ برابر قیمت مصوب از بازار آزاد تهیه کنند. این وضعیت هزینه تولید را به شکل قابلتوجهی افزایش داده است.او اضافه کرد: بهدلیل سختی تأمین نهاده و نبود ارز ترجیحی، مرغها زودتر از موعد مقرر از واحدها تخلیه و روانه بازار میشوند. این اتفاق میتواند ۱۵ تا ۲۰ درصد از تولید کشور را کاهش دهد و اگر تدبیری اندیشیده نشود، در انتهای دوره شاهد افت محسوس تولید خواهیم بود.برومند چهارآیین، از تولیدکنندگان مرغ هم اظهار نمود: قیمت مصوب اعلام شده برای مرغ قیمت کارشناسی و منصفانه نیست و با هزینههای تولید همخوانی ندارد.چهارآیین با بیان اینکه قیمت تمامشده یک کالا را باید با احتساب همه هزینههای تولید و درنظر گرفتن سود متعارف تعیین کرد، بیان نمود: قیمت تمامشده مرغ نیز تابع ۱۷ آیتم است و نباید دستوری و سلیقهای تعیین شود.وی اضافه کرد: هماکنون هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری با احتساب هزینه نهادهها و سایر فاکتورها ۱۱۲هزار تومان و هر کیلو مرغ گرم هم با احتساب هزینههای کشتار، کارگری، حملونقل و... و با درنظر گرفتن سود متعارف برای عمده فروشیها و خرده فروشیها ۱۶۰ هزار و ۵۰۰تومان تمام میشود، درحالیکه قیمت مصوب مرغ زنده درب مرغداری ۸۷هزار تومان و قیمت مصوب مرغ گرم به ازای هر کیلوگرم ۱۳۷هزار و ۷۰۰تومان تعیین شده است.