صنعت مرغداری نیاز به نگاه آینده نگرانه
1403/07/09
13
12 رأی

مدیرعامل تعاونی مرغداران کاشمر: برای رفع مشکلات صنعت مرغداری نیاز به برنامه ریزی و آینده نگری جدی است...

صنعت مرغداری نیاز به نگاه آینده نگرانه

به گزارش روابط عمومی شرکت مرغ اجداد دیزباد به نقل از خبرگزاری صدا و سیما صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، مدیرعامل تعاونی مرغداران کاشمر بالا بودن قیمت جوجه یک روزه ۵۰ تا ۸۰ درصد بالای قیمت مصوب، وجود واسطه‌ها و  نظارت نداشتن دستگاه‌های مسئول را از مهم‌ترین دلایل قیمت بالای جوجه برشمرد.

مرتضی امامی افزود: قیمت پایین مرغ زنده به دلیل افزایش آمار جوجه ریزی در سطح کشور و افزایش عرضه و کاهش تقاضا به دلیل کاهش توان خرید مردم، باعث ضرر و زیان واحد‌های مرغداری یا حداقل عدم سوددهی آنها طی هفت ماه گذشته شده است.

وی با بیان اینکه تغییرات قیمتی نهاده‌ها (سویا و ذرت) و عدم ثبات قیمت دان تولیدی کارخانجات خوراک دام مشکلات بسیاری را در پی دارد، گفت: اقدام نکردن به خرید مرغ تولیدی مازاد بر مصرف بازار توسط سازمان پشتیبانی امور دام برای انجماد موجب شده است  که در زمان افزایش عرضه، مرغ زنده تا کیلویی ۱۰ هزار تومان زیر قیمت مصوب به فروش برسد.

امامی همچنین کمبود سرمایه در گردش واحد‌های مرغداری را از دیگر مشکلات دانست و گفت: مرغداران به دلیل نداشتن سرمایه کافی اقدام به عقد قرارداد تولید قراردادی با زنجیره‌ها و کارخانجات خوراک دام می‌کنند که این موجب می‌شود در پایان سال سود ناچیزی نصیب‌شان شود.

وی افزود با توجه به اینکه واحد‌های تولید جوجه یک روزه مزارع مرغ مادر همانند واحد‌های مرغ گوشتی از سهمیه نهاده یارانه‌ای از جمله ذرت و سویا برخوردار هستند و تعیین قیمت مصوب برای جوجه یک روزه از طرف جهاد کشاورزی مبلغ ۱۷۰ هزار ریال است، اما جوجه‌های تولیدی از طریق واسطه‌ها تا دو برابر قیمت مصوب به فروش می‌رسد.

امامی گفت: دستگاه‌های نظارتی فقط وظیفه نظارتی خود را بر بازار مرغ زنده و مرغ گرم اعمال می‌کنند و هیچ توجهی به قیمت جوجه و افزایش هزینه‌های تولید مثل دستمزد کارگران، هزینه‌های حمل و نقل و تورم سال جاری ندارند.

او افزود: ضمناً تمامی مواد مصرفی مرغداری‌ها از جمله دارو و واکسن به قیمت آزاد تهیه می‌شود و قیمت مصوب مرغ زنده مربوط به سال ۱۴۰۲ است.

مدیرعامل تعاونی مرغداران کاشمر همچنین گفت: نکته دیگر اینکه بعضی از واحد‌های جوجه‌کشی جوجه‌های تولید نژاد آرین را با سایر سویه‌ها مخلوط کرده که این موضوع ضرر زیادی برای مرغداران به همراه دارد و از سویی سود خوبی نصیب مزارع مادر می‌کند.



ثبت نظر
امتیاز دهید:
0 از 5