روزانه ۷ هزارتن مرغ در سطح کشور عرضه می شود
1403/07/18
12
12 رأی

عظیمی: براساس برآورد‌های صورت گرفته جوجه ریزی مهرماه از ۱۴۰ میلیون قطعه فراتر می‌رود ...

روزانه ۷ هزارتن مرغ در سطح کشور عرضه می شود

به گزارش روابط عمومی شرکت مرغ اجداد دیزباد به نقل از باشگاه خبرنگاران، جوان سیدصدرالدین عظیمی نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به تنش های گرمایی اخیر در شهریور ماه کاهش جوجه ریزی داشتیم که این امر در کنار تلفات شدید و عدم وزن گیری مطلوب منجر به نوسانات قیمت مرغ در بازار شد. البته محدودیت و ممنوعیت جلوگیری از خروج مرغ در برخی استان ها و همچنین استان های معین به تهران بر عرضه مرغ در میادین اثر می گذارد.

او با بیان اینکه تولید و مصرف مرغ تا حدی همخوانی دارد، افزود: براساس آمار روزانه حدود ۷ هزارتن مرغ نیاز کشور در بازار توزیع می‌شود و تنها ضریب تبدیل نامطلوب در بازار اثر گذاشته است و از طرفی به رغم دستور وزیر قبلی مبنی بر عدم محدودیت و جابه جایی مرغ در استان ها، اما متاسفانه خلاف آن عمل می‌شود که این امر منجر به مازاد مرغ در برخی استان‌ها روی دست مرغداران شده و در دیگر استان‌ها با کمبود در بازار روبرو هستیم. این درحالی است که با رفع محدودیت‌ها و مشکلات عرضه، بازار متعادل می‌شود.

عظیمی ادامه داد: براساس برآورد‌های صورت گرفته جوجه ریزی مهرماه از ۱۴۰ میلیون قطعه فراتر می‌رود که براین اساس پیش بینی می‌شود در ماه آینده با مازاد تولید روبرو می‌شویم که در نهایت با افزایش عرضه، قیمت از اواسط آبان مجدد کاهشی می‌شود. در شرایط کنونی متوسط قیمت هرکیلو مرغ زنده ۶۳ تا ۶۴ هزارتومان و مرغ گرم ۹۳ تا ۹۴ هزارتومان است.

نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی متوسط تولید ماهانه گوشت مرغ را ۲۶۰ تا ۲۷۰ هزارتن اعلام کرد و افزود: بنابر آمار ماهانه ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزارتن مرغ مورد نیاز کشور است که براین اساس ماهانه ۲۰ تا ۳۰ هزارتن مازاد بر نیاز کشور است که  بنابر برنامه ریزی صورت گرفته در نیمه دوم سال به طور متوسط ماهانه ۱۰ هزارتن مرغ باید به بازار‌های هدف صادر شود، در غیراین صورت با مازاد تولید روبرو می‌شویم.

بنابر آمار پتانسیل تولید سالانه ۳ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که با استفاده حداکثری از ظرفیت واحدهای مرغداری امکان تولید  ۳ تا ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد، درحالیکه نیاز کشور ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن است و مابقی آن ظرفیت صادراتی است.



ثبت نظر
امتیاز دهید:
0 از 5