اکنون مشکلی برای تامین نهادههای دامی در ماههای پیش رو نداریم و همواره تمامی اقلام زیر نرخ مصوب در سامانه بازارگاه موجود هستند...
وی افزود : طبق آمار سالانه حدود ۱۶ میلیون تن اقلام عمده ذرت، جو، کنجاله سویا نیاز به واردات داریم که به طور متوسط ۱۳ میلیارد دلار ارز برای تامین آن از کشور خارج میشود، همچنین در برخی مواقع بدلیل نوسان قیمت واردات تخم مرغ نطفه دار، گوشت قرمز به سبد پروتئینی اضافه میشود.
او با ذکر اینکه ذرت دامی بیشترین حجم واردات را به خود اختصاص داده است ، گفت : بنابر آمار گمرک سالانه ۹ تا ۱۰ میلیون تن ذرت دامی وارد میشود، همچنین بخش اعظم مصرف سالانه ۵ میلیون تن کنجاله سالانه از طریق واردات بصورت کنجاله یا دانه وارد میشود.
نهاوندی وضعیت فعلی نهادههای دامی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: علی رغم آنکه وارد فصل پرمصرف محصولات پروتئینی شدیم، اما بدلیل سیاست دولت و وزارت جهاد در حوزه نهادهها هیچ گونه تنشی در بازار نهادههای دامی نداریم و نیاز کشور از مبادی متعدد در حال تامین است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دامی ادامه داد: برآورد میشود که روندثبات بازار نهادههای دامی تا پایان سال ادامه یابد. حال با توجه به تخصیص ارز ترجیحی کالاهای اساسی که در بودجه مطرح است به عنوان واردکنندگان نهادههای دامی از هرگونه سیاست اقتصادی دولت و مجلس که باعث انتقال یارانه به زنجیره و مصرف کننده میشود حمایت میکنیم تا با حداقل دخالت دولت زمینه رقابتی کردن در بازار فراهم شود.
او موجودی نهادههای دامی در کشور را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: ماهانه ۳۵۰ تا ۳۸۰ هزارتن کنجاله سویا مورد نیاز است که خوشبختانه ذخیره کنجاله سویا برای ۷ ماه آینده تامین است، همچنین در شرایط کنونی بیش از ۲.۵ میلیون تن کنجاله و دانه سویا در مبادی ورودی کشور وجود دارد که از این بابت هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
نهاوندی با بیان اینکه مشکلی در روند واردات جو و ذرت نداریم، گفت: در حال حاضر مشکلی برای تامین نهادههای دامی در ماههای پیش رو نداریم و همواره تمامی اقلام زیر نرخ مصوب در سامانه بازارگاه موجود هستند.