ارزش افزوده ۱۲ میلیارد دلاری صنعت دام و طیور برای کشور
1403/09/20
47
12 رأی

مبصری افزود: روز گذشته ما شاهد این بودیم که قیمت حمایتی خرید مرغ اعلام شد اما دو سوال درباره این بخش مطرح است که سال گذشته تورم اعلام شده در کشور ۳۴ درصد بود. ما قیمت خرید را حدود ۳ الی ۴ درصد...

 

ارزش افزوده ۱۲ میلیارد دلاری صنعت دام و طیور برای کشور

به گزارش روابط عمومی شرکت مرغ اجداد دیزباد به نقل از مرکز اطلاع رسانی طیور ایران:
دبیر انجمن زنجیره‌های تولیدکنندگان گوشت مرغ ایران بیان کرد: صنعت دام و طیور ۱۲ میلیارد دلار ارزش افزوده برای کشور دارد.
 
رضا مبصری، دبیر انجمن زنجیره‌های تولیدکنندگان گوشت مرغ ایران، در پنجمین جشنواره ملی گاو هلشتاین ایران که همزمان با اولین نمایشگاه تخصصی دام و طیور صنایع وابسته تهران در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی شهر آفتاب برگزار شد، عموان کرد: امیدواریم این نمایشگاه به حل مسائل و مشکلات موجود در صنعت دام و طیور کمک کند البته که مشکلات موجود وارثین فرایندهای طولانی ۴۰ ساله هستند و نیاز به تحمل و صبوری است.

او گفت: صنعت دام و طیور، ۳ درصد GDP کشور را تولید می‌کند و از  ۴۵ درصد بخش کشاورزی، ۶ تا ۷ درصد متعلق به بخش صنعت دام و طیور است و حدود ۱۲ میلیارد دلار ارزش افزوده و جی دی پی کشور ما را این صنعت تامین می‌کند.

 به گفته مبصری، امروزه نگاه به وزارت جهاد کشاورزی یک نگاه تحول زا است. ایمان داریم که با توجه به پتانسیلی که وجود دارد و با توجه به انتصاباتی که اخیرا انجام شده، اتفاقات مثبتی در این حوزه رخ خواهد داد. حال نیز جوجه یکروزه به صورت یک نهاده یونیک در زنجیره تولید است، اما انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه با تلاش بسیار سعی می‌کند که این نهاده را در داخل کشور تولید کند.

مبصری با تاکید بر نقش زنجیره‌های تولیدی در ایجاد بهره‌وری گفت: این زنجیره‌ها دو مزیت دارند که مزیت اول در حوزه صرفه‌جویی در مقیاس حفظ و انتقال زنجیره ارزش است. سال گذشته بحث گرانی و کمبود نهاده‌ها مطرح بود که در صورت تولید نهاده‌ها، اگر به گوشت مرغ می‌رسید از یک مرحله سودآور وارد زیان می‌شدیم.

او در ادامه افزود: روز گذشته ما شاهد این بودیم که قیمت حمایتی خرید مرغ اعلام شد اما دو سوال درباره این بخش مطرح است که سال گذشته تورم اعلام شده در کشور ۳۴ درصد بود. ما قیمت خرید را حدود ۳ الی ۴ درصد افزایش دادیم. امنیت غذایی مربوط به آن چیزی است که مردم مصرف می‌کنند. ایجاد ارزش باید به آخر زنجیره منتقل شود.

دبیر انجمن زنجیره‌های تولیدکنندگان گوشت مرغ ایران در پایان عنوان کرد: محصول نهایی، بیشترین ارزش را ایجاد می‌کند. ما اطلاع داریم مسائلی همچون سختی دسترسی مردم، کاهش خرید و... وجود دارد و همه این موارد بر شرایط تاثیرگذار است، اما سیاستگذار باید نگاه چند وجهی داشته باشد.



ثبت نظر
امتیاز دهید:
0 از 5