کاووسی گفت: برای در امان ماندن از خسارتهای غیر قابل جبران شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، در حالت آماده باش صددرصدی برای مقابله با این بیماری هستیم...

به گزارش روابط عمومی شرکت مرغ اجداد دیزباد به نقل از مرکز اطلاع رسانی طیور ایران:
مدیر کل دامپزشکی استان گلستان با اشاره به پایش مستمر یک هزار و ۱۵۰ واحد مرغداری و زیستگاههای طبیعی طیور در این استان بیان کرد: برای در امان ماندن از خسارتهای غیر قابل جبران شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، در حالت آماده باش صددرصدی برای مقابله با این بیماری هستیم.
علی کاووسی، مدیر کل دامپزشکی استان گلستان عنوان کرد: فرآیند ردیابی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در طیور بومی به صورت مراقبت فعال و غیر فعال با همکاری جهاد کشاورزی و محیط زیست گلستان در پهنه سرزمینی استان و به طور ویژه در زیستگاه های طبیعی آبی این منطقه آغاز شده است.
او با بیان مخاطرات بهداشتی ناشی از ورود این عامل بیماری زا در جمعیت طیور افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون بازدید های بهداشتی و نظارتی توسط کارشناسان دامپزشکی گلستان از واحدها، مزارع پرورشی و نگهداری پرندگان این استان انجام شده است.
مدیر کل دامپزشکی گلستان در ادامه گفت: پروسه کنترل و پیشگیری از آنفلوآنزا از همه واحدهای صنعتی و سنتی نگهداری و پرورش طیور آغاز و در ادامه کارشناسان دامپزشکی، جهاد کشاورزی و محیط زیست از تالاب های نوار ساحلی بازدید کردند که این پایشها ادامه دارد.
کاووسی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را از بیماری های مشترک بین جامعه انسانی و جامعه دامی دانست و افزود: در صورت بروز این بیماری در جامعه انسانی، امنیت و بهداشت عمومی جامعه مورد تهدید قرار خواهد گرفت.
او ادامه داد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک ویروس سرمادوست است و احتمال شیوع آن در فصل سرد سال(پاییز و زمستان) وجود دارد و برای مقابله با بیماری همکاری دستگاههای اجرایی مختلف ضروری است.
کاووسی گفت: پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوآنزا محسوب میشوند و به وسیله آنها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله، بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل میشود.
مدیرکل دامپزشکی گلستان اظهار نمود: پرندگان آبزی، وحشی و مهاجر بدون ابتلا به این بیماری میتوانند ویروس را تا مسافتهای طولانی انتقال دهند و لازم است اقدامات پایش بیماری به صورت مستمر تشدید شود. فعالان در مزارع پرورش طیور، شاغلان در کشتارگاههای طیور و البته محیطبانانی که در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشههای پرندگان کشته شده هستند؛ میتواند به این بیماری مبتلا شود.
او با تاکید بر لزوم حفظ هوشیاری فعالان صنعت طیور و پرورشدهندگان طیور بومی و صنعتی گفت: فعالان حوزه طیور بومی و صنعتی ضمن رعایت موارد امنیت زیستی و توجه جدی به توصیههای کارشناسان و متخصصان دامپزشکی، اجازه ندهند طیور پرورشی با پرندگان مهاجر در تماس باشند.
کاووسی همچنین بیان کرد: وقوع همهگیری این بیماری غیر قابل پیشبینی و سرعت انتشار این بیماری بسیار زیاد است، بنابراین پرندگان بیمار درمان نمیشوند، بلکه یا میمیرند و یا باید آنها را از بین برد، چراکه بیماری در صورت شیوع عواقب اجتماعی و اقتصادی گستردهای به همراه دارد.
وی با اشاره به فعالیت یک هزار و ۱۵۰ واحد مرغداری در این استان گفت : برای در امان ماندن از خسارت های غیر قابل جبران شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، در حالت آماده باش صددرصدی برای مقابله با این بیماری هستیم.
کاووسی در انتها تاکید نمود: هرچند در برخی از مناطق کشور این بیماری ثبت شده است اما تاکنون مورد مثبتی از شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان گلستان به تایید نرسیده است.