تأمین گوشت شب عید و ماه رمضان
1403/11/06
23
12 رأی

آزادی‌خواه گفت: در دوره‌های اوج مصرف مواد غذایی نظیر ایام ماه مبارک رمضان یا نوروز، ما در کشور تقریبا به ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی نیاز داریم، نهاده مورد نیاز جوجه‌ریزی هم با وجود محدودیت‌هایی که ...

تأمین گوشت شب عید و ماه رمضان

به گزارش روابط عمومی شرکت مرغ اجداد دیزباد به نقل از مرکز اطلاع رسانی طیور ایران:

نایب‌ رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس بیان کرد: در دوره‌های اوج مصرف مواد غذایی نظیر ایام ماه مبارک رمضان، یا نوروز، ما در کشور تقریبا به ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی نیاز داریم، نهاده مورد نیاز جوجه‌ریزی هم با وجود محدودیت‌هایی که در کشور وجود دارد اما به‌موقع تامین می‌شود و مشکل خاصی در این حوزه نداریم.

احد آزادی‌خواه، نایب‌ رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت تامین سبد غذایی مردم، تأمین نهاده‌ها برای دامدار و نظارت بر قیمت‌ها در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز، اظهار کرد: کمیته دام و طیور در این حوزه مدتی است که در مجلس فعال شده است. ما دهه فجر، ماه رمضان و عید نوروز را در پیش داریم. این موارد مناسبت‌هایی هستند که همگی دوره‌های اوج مصرف ما به شمار می‌آیند. در این ایام، تقریبا به ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی نیاز داریم. غذای جوجه‌ریزی هم با وجود محدودیت‌هایی که در کشور وجود دارد اما تامین می‌شود و مشکل خاصی در این حوزه نداریم. 

او گفت: به طور کلی، وضعیت تخم‌مرغ نطفه‌دار و جوجه یک‌روزه مناسب است و وزارت کشاورزی اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده است.

آزادی‌خواه افزود: در مورد تامین نهاده همواره چالش‌هایی داشته‌ایم و این یک واقعیت است. با این حال خوشبختانه، اکنون در بحث واردات گندم بی‌نیاز شده‌ایم و مشکل خاصی نداریم. در بحث نهاده‌ها نیز در حال حاضر برای نهاده‌های دامی مانند ذرت، جو و سویا یا کنجاله سویا، با بهبود نسبی مواجه هستیم؛ به‌ طوری‌ که سامانه بازارگاه در مقایسه با گذشته شرایط خیلی بهتری دارد. با این وجود، همچنان مرغداران در حوزه نهاده با چالش‌هایی روبه‌رو هستند. 

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: ما مخالف گرانی کالا هستیم اما این مخالفت به این معنا نیست که نباید به تولیدکننده توجه کنیم. بررسی هزینه‌ها، باید دقیق‌تر انجام شود تا هم مصرف‌کننده و هم تولید‌کننده مصون از آسیب باشند. تورم بر تامین اجتماعی، خرید نهاده و حتی حقوق و دستمزد تاثیر گذاشته است. بنابراین، چنین مسائلی باید توسط بخش خصوصی یا تعاونی‌ها یا انجمن‌های صنفی (مثل انجمن تولید جوجه یک‌روزه) بررسی شود تا تولید ما به حداقل نرسد. 

نایب‌ رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح نمود: پیش‌بینی ما در کمیسیون این است که در تامین نیاز بازار مشکل خاصی نخواهیم داشت. وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه آماری داده که ما تایید می‌کنیم. شخصا جلسه‌ای با تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها برگزار کردم. این اتحادیه‌ها، واسطه‌ای هستند که باید فعال‌تر شوند و مدیریت بازار را در دست بگیرند. کاهش واسطه‌گری، منطقی کردن قیمت‌گذاری و در نظر گرفتن شرایط تولیدکننده، از جمله مسائلی هستند که بر آن تاکید داریم. 

آزادی‌خواه درباره وضعیت تولید و تامین گوشت بیان کرد: در مورد گوشت قرمز، ما با توجه به مشکلاتی که در گذشته برای دامداران ایجاد شد، شرایط خاصی رخ داد که مدیریت کرده‌ایم. برخی شرکت‌ها همچنان واردات گوشت را انجام می‌دهند اما مساله مهم این است که در استاندارد‌های لازم برای واردات، دقت بیشتری انجام شود. اگرچه گوشت‌هایی که وارد می‌شوند از لحاظ سلامت مشکلی ندارند اما کیفیت آنها متنوع بوده و به دلیل نیاز به بازنگری دارند. 

وی ادامه داد: علاوه بر این، مساله دام در معرض کشتار نیز باید مورد توجه قرار گیرد. طبق اطلاعات ارائه شده به کمیسیون، دام در معرض کشتار اکنون روی دست دامداران باقی مانده است. اگر این دام‌ها در زمان مناسب کشتار شوند، بخش زیادی از نیاز ما به واردات گوشت برطرف خواهد شد. در این مورد، معاونت کشاورزی باید دقت بیشتری داشته باشد.



ثبت نظر
امتیاز دهید:
0 از 5