قیمت گوشت مرغ تابع عرضه و تقاضا است
1404/01/13
22
12 رأی

حاجی مرادی با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد گوشت مرغ عرضه شده در بازار از گرید A و A+ برخوردار است، بیان کرد: بیشترین گوشت مرغی که در بازار استان عرضه می‌گردد، گرید B دارد که نرخ آن بسته به شرایط ...

قیمت گوشت مرغ تابع عرضه و تقاضا است

به گزارش روابط عمومی شرکت مرغ اجداد دیزباد به نقل از مرکز اطلاع رسانی طیور ایران:

قیمت گوشت مرغ گرم طی هفته نخست فروردین ماه نسبت به پیش از عید نوروز با افزایش نسبی روبرو بوده است.
 
بررسی میدانی در بازار مرغ و ماهی نشان می‌دهد که هر کیلوگرم مرغ گرم اصفهان طی هفته نخست فروردین با نرخ ۹۸ هزار تا ۱۰۵ هزار تومان در خرده فروشی‌ها و حتی در فروشگاه‌های کوثر عرضه شده است.
 
این درحالی است که قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم (اصفهان) پیش از سال جدید بین ۹۲ هزار تا ۹۶ هزار تومان در نوسان بود و یا مرغ شمال با قیمت حدود ۱۲۵ هزار تومان در برخی فروشگاه‌ها عرضه کننده، عرضه می‌گردید.
 
با آغاز هفته دوم فروردین قیمت مرغ گرم اصفهان اندکی کاهش پیدا کرد به گونه‌ای که امروز در فروشگاه‌های کوثر با قیمت ۹۸ هزار تومان و در خرده فروشی‌ها ۱۰۱ هزار تومان عرضه می‌گردد.
 
تأثیر عرضه و تقاضا بر قیمت گوشت مرغ

در همین راستا، فرهاد حاجی مرادی معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان کرد: قیمت مرغ در بازار وابسته به میزان عرضه و تقاضا است.

وی تصریح کرد: اگر پیش از عید نوروز با قیمت‌های پایین‌تر گوشت مرغ مواجه شدید، دلیل آن افزایش عرضه و کاهش میزان تقاضا مرغ در بازار بوده است.

۳ نوع مرغ در بازار عرضه می‌شود

حاجی مرادی با اشاره به اینکه سه نوع مرغ با کیفیت گرید B، A و A+ در بازار اصفهان عرضه می‌گردد، افزود: گوشت مرغ گرید A حدود ۱۰ درصد و A+ حدود ۱۶ درصد از مرغ گرید B گران‌تر است.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد گوشت مرغ عرضه شده در بازار دارای گرید A و A+ است، بیان کرد: عمده گوشت مرغی که در بازار استان عرضه می‌گردد، گرید B است که نرخ آن وابسته به شرایط عرضه و تقاضای بازار می‌باشد.

حاجی مرادی افزود: برای مثال، در ماه‌های بهمن و اسفند سال گذشته به دلیل افزایش عرضه و کاهش تقاضا، قیمت مرغ تا حدودی ارزان بود به گونه‌ای که بین ۸۰ هزار تا ۹۲ هزار تومان ارائه می‌شد در حالی که نرخ ۸۰ هزار تومان برای مرغدار و تولیدکننده ضرر مطلق است و تأثیر و آسیب این شرایط سبب کاهش جوجه‌ریزی از سوی تولید کننده و در نتیجه کاهش عرضه مرغ در بازار می‌گردد.‌

نرخ فروش گوشت سفید تحت کنترل بخش خصوصی

وی با بیان اینکه برای حفظ ثبات بازار، میزان تولید باید هماهنگ با نیاز بازار باشد، توضیح داد: تعیین قیمت حداکثری گوشت مرغ ارتباطی به نوسانات اخیر بازار ارز ندارد و باید در نظر داشت که دلار اثر تورمی در بازار دارد اما فعلاً روی بازار مرغ، تخم مرغ و گوشت تأثیری نداشته است.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به اینکه از مهر ماه سال گذشته با کمک تشکل‌ها و بخش خصوصی نرخ تورم در استان اصفهان به تدریج کاهش یافته است، بیان کرد: در استان اصفهان طی ۶ ماه گذشته با مشارکت تشکل‌ها تلاش کردیم علاوه بر افزایش تولید و خدمات، نرخ فروش گوشت سفید در استان تحت کنترل بخش خصوصی باقی بماند.



ثبت نظر
امتیاز دهید:
0 از 5