ابراهیمی از صادرات ۲۹ هزار تن گوشت مرغ از کشور در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: نزدیک به دو سال است که تولید گوشت مرغ در ایران بیش از مصرف انجام میشود در نتیجه با هماهنگیهای صورت گرفته...

به گزارش روابط عمومی شرکت مرغ اجداد دیزباد به نقل از مرکز اطلاع رسانی طیور ایران:
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی پرورشدهندگان مرغ گوشتی ایران اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳، ۲۹ هزار تن گوشت مرغ از ایران به کشورهای عراق، ترکمنستان، قطر و عمان صادر گردید و به تازگی نیز کویت تقاضای مرغ ایرانی را داشته است.
علی ابراهیمی، از صادرات ۲۹ هزار تن گوشت مرغ از کشور در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: نزدیک به دو سال است که تولید گوشت مرغ در ایران بیش از مصرف انجام میشود در نتیجه با هماهنگیهای صورت گرفته قرار بر این شد که در ازای تحویل هر دو کیلو مرغ به پشتیبانی امور دام اجازه صادرات یک کیلو مرغ داده شود، در نیمه نخست سال بیش از ۱۸ هزار تن مرغ صادر گردید و تا پایان سال نیز حجم صادرات به رقم گفته شده افزایش یافت.
وی در ادامه بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ بیشتر صادرات گوشت مرغ ایران به مقصد عراق انجام شد و پس از آن ترکمنستان، قطر و عمان هم از دیگر مقاصد صادرات مرغ ایرانی در این سال بودند، به غیر از کشور عراق سایر کشورها برای نخستین بار بود که مرغ تولیدی ایران را وارد میکردند، اخیراً هم از سوی کشور کویت نیز برای صادرات مرغ تقاضا داشتیم و مرغداران حتی با روسیه هم مذاکراتی برای صادرات انجام دادهاند.
ابراهیمی افزود: هنوز در ارتقای بستهبندی و کیفیت گوشت مرغ جای کار وجود دارد اما خوشبختانه سازگاری مرغ ایرانی با ذائقه کشورهای همسایه به نفوذ به بازارهای این کشورها و غلبه به رقبا کمک شایانی کرده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای پرورشدهندگان مرغ گوشتی به تعیین نرخ مصوب برای گوشت مرغ توسط دولت ایراد وارد کرد و بیان کرد: دولت در حالی در قیمت گذاری گوشت مرغ دخالت دارد و نرخ مصوب برای این کالا تعیین میکند که تنها ذرت و سویا را به عنوان خوراک طیور با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی در اختیار مرغدار قرار میدهد در حالی که هزینههایی از قبیل واکسن، حمل و نقل، مکملها و دستمزد کارکنان از تابع تورم عمومی کشور میباشند. در نتیجه اکنون قیمت تمامشده تولید هر کیلو مرغ گوشتی بیش از ۷۰ هزار تومان است. اما مرغداران محصول خود را ۵۹ هزار تا ۶۰ هزار تومان در هر کیلو به فروش میرسانند که مرغ را به ارزانترین پروتئین مصرفی کشور تبدیل کرده است.
وی خاطرنشان کرد: هزینههای تولید در چند ماه گذشته به میزان قابلتوجهی رشد داشته و بنابراین ما در مکاتبه با وزیر جهاد کشاورزی تقاضا داشتیم تا در قیمت خرید حمایتی گوشت مرغ تجدیدنظر صورت گیرد، عید نوروز و ماه مبارک رمضان زمان افزایش حداکثری مصرف مرغ است اما تجربه نشان داده مصرف مرغ در اواخر فروردین و پس از آن کاهش مییابد بنابراین این نگرانی وجود دارد در نیمه دوم فروردین و اردیبهشت قیمت مرغ ریزش کند.