رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: اردیبهشت ماه ۱۳ میلیون و ۹۳۷ هزار قطعه جوجهریزی در استان انجام شد که نسبت به سقف تعهد ۶ درصد افزایش دارد...

به گزارش روابط عمومی شرکت مرغ اجداد دیزباد به نقل از مرکز اطلاع رسانی طیور ایران:
صالح محمدی اعلام کرد: با این میزان جوجهریزی عملا ۲۳ هزار و ۴۴۸ تن گوشت مرغ تولید میگردد که علاوه بر تامین نیاز استان به استانهای دیگر از جمله تهران ارسال می شود.
وی با اشاره به افزایش استفاده از سویه بومی مرغ آرین اعلام کرد: حدود ۱۸ درصد از جوجهریزیهای اردیبهشت امسال مربوط به سویه آرین بوده، این لاین مرغ گوشتی به عنوان یک گزینه بومی برای تولید این محصول در ایران معرفی شده است و چون وابستگی به نمونه های خارجی را کاهش می دهد، حائز اهمیت میباشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر ضرورت افزایش سهم سویه آرین در جوجهریزیها گفت: استفاده از این مرغ ایرانی، نقش موثری در کاهش وابستگی به سویههای وارداتی، مقابله با نوسانات ارزی، خنثی سازی تهدیدات ناشی از تحریم و تقویت خودکفایی ژنتیکی کشور در صنعت طیور ایفاء میکند.
محمدی با اعلام اینکه تولید جوجه یک روزه یکی از حلقههای حیاتی زنجیره تولید گوشت مرغ است، ادامه داد: اردیبهشت ماه امسال ۲۶ میلیون و ۱۴۲ هزار قطعه جوجه یک روزه در واحدهای مرغ مادر گیلان تولید شده که همه حاصل تخممرغهای نطفهدار خوابانده شده در کارخانههای جوجهکشی استان هستند.
وی عملکرد واحدهای مرغ مادر و نیمچهگوشتی را از ارکان توسعه پایدار صنعت طیور دانست و بیان کرد: ۴۳ درصد از جوجههای مورد استفاده در واحدهای پرورش نیمچهگوشتی استان از تولیدات داخلی گیلان تامین شدهاست.
محمدی اظهار کرد: حدود ۷۸ درصد از جوجههای تولیدی در واحدهای مرغ مادر گیلان نیز برای تامین نیاز مرغداریهای استانهای دیگر ارسال شدهاست.
وی با اشاره به نقش اساسی این استان در تامین امنیت غذایی کشور بر ظرفیت مطلوب و رو به رشد زنجیره تامین جوجه یکروزه در استان گیلان تاکید کرد.
بر اساس آخرین آمار، ۹۱۷ واحد تولید کننده مرغ گوشتی و ۲۱ کارخانه جوجهکشی در گیلان فعال است.