کمالی سروستانی در ادامه بیان کرد: سال گذشته بالغ بر ۱۰ ماه مرغ کمتر از نرخ مصوب در بازار بود که متاسفانه هیچ حمایتی از مرغدار نشد و حتی پشتیبانی امور دام که وارد چرخه خرید شد...

به گزارش روابط عمومی شرکت مرغ اجداد دیزباد به نقل از مرکز اطلاع رسانی طیور ایران:
محمدعلی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی اظهار کرد: اگر دولت یک زمانی قیمت تکلیفی تعیین می کند که باید قدرت آن داشته باشد در مواقعی که مرغ زنده از نرخ مصوب در بازار کمتر است، اقدام به خرید و جمع آوری با نرخ مصوب کند یا اینکه کشتارگاه ها را موظف کند تا با قیمت مصوب خرید کنند. همانند کاری که برای لبنیات می کند. به عنوان مثال وقتی قیمت مصوب شیرخام اعلام می کنند، براساس آن تمامی کارخانه ها مکلف به خرید با نرخ مصوب از دامدار میباشند.
به گفته کمالی سروستانی، زمانی که قیمت از نرخ مصوب بالاتر رود، تمامی مرغداران تهدید به تعزیرات و جریمه می شوند، صنعت مرغداری کشور با ۱۷ هزار مرغدار و جوجه ریزی ماهانه ۱۵۰ میلیون قطعه و حتی بالاتر ساختار کاملا رقابتی دارد که در این ساختار امکان انحصار برای تحمیل قیمت مشخص به مصرف کننده وجود ندارد؛ در نتیجه قیمت گذاری کار بیهوده است، اما اگر دولت قیمت حمایتی اعلام کند، تولیدکنندگان مطمئن می شوند که اگر در بازار با زیان مواجه شوند، دولت مرغ را با قیمت حمایتی خریداری و ذخیره سازی می کند.
وی در ادامه بیان کرد: سال گذشته بالغ بر ۱۰ ماه مرغ کمتر از نرخ مصوب در بازار بود که متاسفانه هیچ حمایتی از مرغدار نشد و حتی پشتیبانی امور دام که وارد چرخه خرید شد، در برخی مقاطع پول برای پرداخت به مرغدار نداشت و از طرفی امکان توزیع نهاده به مرغدار ناشی از مشکلات سامانه بازارگاه و نحوه محاسبه نهاده نداشت، لذا نمی تواند روش درستی برای حمایت از تولید باشد و آن چیزی که دولت به عنوان نهاده یارانه ای به مرغدار می دهد، عملا بیش از ۳۲ تا ۳۴ درصد یک کیلو مرغ بیشتر به خود اختصاص نمی دهد، درحالیکه دولت برای مرغ اعلام قیمت میکند که به لحاظ قانونی و شرعی منطقی نیست.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه جوجه ریزی بالای ۱۴۰ میلیون قطعه مازاد برنیاز کشور است، افزود: ما معتقدیمکه بیش از ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی برای بازار نیاز نداریم، چنانچه دولت برای اطمینان بازار بیش از ۱۴۳ تا ۱۴۴ میلیون قطعه می خواهد جوجه ریزی کند، باید صادرات پایدار در کنارش بگذارد تا بتوانیم با صادرات مازاد تولید ارز آوری برای کشور داشته باشیم.
این مقام مسئول گفت: سال گذشته یک میلیارد و ۷۷۶ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام گرفت که از این میزان حدود ۳ میلیون و ۱۰۰ هزارتن گوشت مرغ تولید شده است، درحالیکه مصرف ما ۲ میلیون و ۷۰۰ تا ۲ میلیون و ۸۰۰ هزارتن است.
وی با بیان اینکه پتانسیل صادرات سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد، افزود: بنابر آمار ایران جزء تولیدکنندگان یازدهم و دوازدهم در دنیا بوده است و نگرانیم با این حجم جوجه ریزی تعلل در تامیننهاده رخ ندهد.