ایران یازدهمین تولیدکننده مرغ در دنیا
1404/03/08
23
12 رأی

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ایران دهمین تا یازدهمین رتبه تولید مرغ در دنیا را داراست که با استفاده حداکثری از پتانسیل و ظرفیت های صنعت مرغداری امکان ارتقای رتبه و جایگاه وجود دارد...

ایران یازدهمین تولیدکننده مرغ در دنیا

به گزارش روابط عمومی شرکت مرغ اجداد دیزباد به نقل از مرکز اطلاع رسانی طیور ایران:

بر اساس آمار، با ظرفیت‌های فعلی واحدهای مرغداری، پتانسیل تولید ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرغ در کشور وجود دارد. با احتساب سرانه مصرف، حداکثر نیاز کشور به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن می‌رسد. بنابراین، با استفاده حداکثری از ظرفیت صنعت طیور، لازم است که اقدام به بازاریابی مناسب در بازارهای هدف و اتخاذ سیاست‌ها و برنامه‌ریزی مدون برای صادرات شود. این در حالی است که اتخاذ تصمیمات ناگهانی در حوزه صادرات، موجب شده تا تجار بازارهای هدف با مازاد تولید مرغ مواجه شوند و این موضوع زیان‌هایی را برای مرغداران در فروش به همراه داشته باشد.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ایران در رتبه دهم تا یازدهم تولید مرغ در جهان قرار دارد و با بهره‌برداری حداکثری از پتانسیل و ظرفیت‌های صنعت مرغداری، امکان ارتقای رتبه و جایگاه وجود دارد.

بر اساس سیاست وزارت جهاد، مبنی بر جوجه‌ریزی ماهانه ۱۵۰ میلیون قطعه و بالاتر، باید بخشی از مرغ تولیدی به بازارهای هدف صادر شود و در این خصوص، برنامه‌ریزی مستمر برای صادرات ضروری است. چرا که حداکثر جوجه‌ریزی مورد نیاز کشور، با احتساب ذخایر استراتژیک، ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون قطعه خواهد بود. در صورت عدم صدور مجوز صادرات، همانند شرایط فعلی، شاهد زیان مرغداران خواهیم بود. به‌طوری‌که، علی‌رغم اعلام قیمت مصوب، مرغ تولیدی به دلیل افزایش حجم عرضه در برابر تقاضا کمتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود و استمرار این روند برای مرغداران ممکن نیست.

اخیراً غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی، درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ گفت: «طبق قانون، مکلف هستیم که مقررات خلق‌الساعه نداشته باشیم. سال گذشته با مشکلاتی مواجه بودیم زیرا برنامه لازم ارائه نشده بود. قانون‌گذار به‌وضوح بیان کرده است که دستگاه متولی باید یک سال قبل از شروع سال جدید، برنامه سال بعد را به مراجع ذی‌ربط ابلاغ کند. وقتی که قبل از ما در این حوزه کاری انجام نشده بود، با چالش‌های زیادی روبرو شدیم. اما برای امسال، به محض شروع به کار، اعلام کردیم و اتاق بازرگانی، توسعه تجارت و مرکز ملی مقررات به‌موقع اطلاعات را دریافت کردند و طبق آن نیز پیش خواهیم رفت.»

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: «در مورد مرغ، برنامه صادراتی اعلام نکردیم که بگوییم امروز مانع صادرات می‌شویم. با توجه به اینکه دان مصرفی مرغ تحت ارز ترجیحی است، تنظیمات برای مصرف داخلی انجام می‌شود و گاهی مقداری اضافه تولید داریم که به عنوان اطمینان تنظیم می‌شود. بخشی از مجوزها نیز داده می‌شود تا صادرکنندگان بتوانند اقدام کنند. این کالا جزء کالاهای صادراتی نیست که بگوییم ممنوع کردیم و وقتی مازاد تولید داشته باشیم، ابتدا برای ذخایر و سپس مازاد آن را صادر می‌کنیم.»



ثبت نظر
امتیاز دهید:
0 از 5